Volledig scherm
© Thinkstock

Drugscrimineel John H. uit Sint Willebrord wil uitgebreid verklaren

ST. WILLEBRORD/DEN BOSCH - Drugscrimineel John H. uit Sint Willebrord wil uitgebreid verklaren over de laatste verdachtmakingen door het Openbaar Ministerie. Dat heeft zijn advocaat Louis de Leon dinsdag gezegd bij de rechtbank in Den Bosch. H. werd december 2017 opgepakt als hoofdverdachte in een Belgisch-Nederlands drugsonderzoek.

John H. maakte deel uit van de beruchte West-Brabantse York-bende. Hij kwam in 2007 vrij na elf jaar celstraf voor export van xtc en cocaïne. Op 20 december 2017 werd hij op heterdaad betrapt bij een drugsdeal met Engelse undercoveragenten in een hotel in Scheveningen. In totaal acht verdachten werden in de val gelokt bij de verkoop van 50 kilo cocaïne voor export naar het buitenland.

Dinsdag is begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak. H. komt waarschijnlijk vrijdag pas aan het woord. Dinsdag werd de zaak enorm vertraagd door onduidelijkheden in het strafdossier. Vrijdag klinkt volgens planning ook de strafeis.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.