Volledig scherm
© Thinkstock

Drugscrimineel John H. uit Sint Willebrord wil uitgebreid verklaren

ST. WILLEBRORD/DEN BOSCH - Drugscrimineel John H. uit Sint Willebrord wil uitgebreid verklaren over de laatste verdachtmakingen door het Openbaar Ministerie. Dat heeft zijn advocaat Louis de Leon dinsdag gezegd bij de rechtbank in Den Bosch. H. werd december 2017 opgepakt als hoofdverdachte in een Belgisch-Nederlands drugsonderzoek.

John H. maakte deel uit van de beruchte West-Brabantse York-bende. Hij kwam in 2007 vrij na elf jaar celstraf voor export van xtc en cocaïne. Op 20 december 2017 werd hij op heterdaad betrapt bij een drugsdeal met Engelse undercoveragenten in een hotel in Scheveningen. In totaal acht verdachten werden in de val gelokt bij de verkoop van 50 kilo cocaïne voor export naar het buitenland.

Dinsdag is begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak. H. komt waarschijnlijk vrijdag pas aan het woord. Dinsdag werd de zaak enorm vertraagd door onduidelijkheden in het strafdossier. Vrijdag klinkt volgens planning ook de strafeis.

  1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
    PREMIUM
    Longread

    Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

    STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”