Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Dronken Belg (35) veroorzaakt spoor van vernielingen en slaat over de kop met zijn auto in Schijf

SCHIJF - Een automobilist (35) uit Essen (B) is in de nacht van dinsdag op woensdag tegen een boom beland in een bos aan de Hoeksestraat in Schijf. De man belde rond 03.30 uur zelf de hulpdiensten met de mededeling dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen in zijn auto.

Politie en ambulancemedewerkers gingen na de melding naar het opgegeven adres. Aan sporen was te zien dat de man de Hoeksestraat was ingereden, daar drie kunststof paaltjes omver had gereden, de rotonde rechtdoor was overgestoken en een lantaarnpaal uit de grond had gereden. Daarna was de auto 35 meter door het bos gegaan en, tot slot, over de kop geslagen en tegen een boom tot stilstand gekomen.

Alcohol

De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. Uit de test bleek dat hij minimaal vijf à zes glazen alcohol had gedronken.

De automobilist werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar na een arts een bloedmonster af, dat naar het Nationaal Forensisch Instituut werd gestuurd voor onderzoek. Als de uitslag van dat monster binnen is wordt bepaald wat er verder met de man gaat gebeuren.

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.