Volledig scherm
De man kon niet blazen, omdat hij gewond was. Daarom is in het ziekenhuis bloed afgenomen. © Bert Jansen

Dronken automobilist (36) uit Fijnaart geeft fout direct na aanrijding toe

HOEVEN - Op de Bovendonksestraat in Hoeven zijn zaterdagavond rond 21.00 uur twee auto's frontaal tegen elkaar gebotst. Eén van de twee was op de verkeerde weghelft gekomen. De 36-jarige bestuurder daarvan gaf direct aan agenten toe waar dat door kwam: hij had gedronken. 

Het gaat om een man uit Fijnaart. Hoeveel alcohol er precies in zijn bloed zat, moet het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nog opmaken. De man was gewond en kon daarom geen blaastest doen. In het ziekenhuis hebben artsen bloed afgenomen, dat wordt onderzocht. 

Ook de bestuurder van de andere auto raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Dit is een 25-jarige man uit Bosschenhoofd. De beide auto's zijn zwaar beschadigd en moesten worden weggehaald door een takelbedrijf. 

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.