Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de landelijke schildersdag werd ook de rotte kies in het centrum van Oudenbosch even gevuld. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Drie vliegen in één klap tijdens de schildersdag in Oudenbosch

OUDENBOSCH - De landelijke Schildersdag in Oudenbosch draaide zaterdag niet om kunstschilderen, maar des te meer om de kunst van het schilderen. 170 huisschilders lieten in en rond de Basiliek zien dat ze geen huis-, tuin- en keukenhuisschilders zijn.

,,Deze mensen zijn als een Pokémon", legt Mark Hulsen van de organisatie uit. ,,Ze zijn opgeleid als huisschilders, maar net als een Pokémon zijn ze geëvolueerd, en nu hebben ze andere eigenschappen gekregen.” Waarmee hij maar wil zeggen; de decoratieve en restauratieve technieken die hier worden gedemonstreerd, zijn niet meer te vergelijken met een mooi nieuw dekkend laagje crèmewit over balkon of kozijn - ook al is het wel zo begonnen.

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.