Volledig scherm
De vrouw liep bij de overval diverse kneuzingen en blauwe plekken op. © politie.nl

Drie tips over overval 80-jarige Roosendaalse

ROOSENDAAL - De politie heeft drie tips gekregen over de brute overval op een 80-jarige inwoonster van Roosendaal, in augustus vorig jaar. Die tips kwamen binnen naar aanleiding van de uitzending van het programma Opsporing Verzocht.

De vrouw ging op 24 augustus boodschappen doen bij de Jumbo. Daarna reed ze met haar auto terug naar haar vrijstaande huis aan de Spoorstraat. Het was toen ongeveer 10.30 uur. Terwijl ze haar boodschappen stond uit te pakken sloop er een man naar binnen die zei dat het een overval was. De bejaarde dame reageerde boos en probeerde de man naar buiten te duwen.

Daarop sloeg de man haar tegen de grond. Haar ene been bond hij vast aan een tafelpoot, het andere aan een stoelpoot. Haar armen bond hij aan elkaar met tie-rips. Ook besprenkelde hij het doodsbange slachtoffer met een vloeistof. Vervolgens doorzocht hij de woning. De vrouw had aangegeven dat ze geen geld had. De dader ging er dan ook met een buit van 'slechts' twintig euro vandoor. De vrouw slaagde er pas rond 14.30 uur in om hulp in te roepen.

De vrouw slaapt volgens de politie al maandenlang slecht. "Heel begrijpelijk want er is veel geweld gebruikt door de overvaller. Hij heeft met een stoel op de vrouw gedrukt en heeft bijvoorbeeld gedreigd een tafel op haar te gooien, toen ze al vastgebonden op de grond lag."

De dader is vermoedelijk een blanke man van een jaar of 35. Hij is zo’n 1.80 - 1.90 meter lang en droeg die woensdagochtend, 24 augustus 2016, een rode honkbalpet met daarom kleine witte letters, een wit t-shirt met zwarte opdruk en donkere, hoge wandelschoenen. Verder sprak hij Nederlands en klonk het volgens het slachtoffer of hij uit de omgeving daar komt. De politie hoopt dat getuigen zich bij haar melden.