Volledig scherm
PREMIUM
De opening van brede school Futura met basisscholen TaLente en openbare school De Linde erin gevestigd. De kinderopvang Dikkertje Dap bleef in eigen honk, omdat er te weinig ruimte was in de nieuwbouw. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Drie scholen in Halderberge te klein om ook kinderopvang onderdak te bieden

OUDENBOSCH - Drie schoolgebouwen in de gemeente Halderberge zijn feitelijk te klein om straks de kinderopvang in onder te brengen. Toch is dat het uitgangspunt van gemeente, onderwijs en maatschappelijke partners bij het opstellen van de visie kindcentra.

Voor Het Bossche Hart in Bosschenhoofd, de Klinkert in Oudenbosch en Uniek in Hoeven zullen creatieve oplossingen gevonden moeten worden teneinde kinderopvangorganisaties zoals Kober onder één dak te plaatsen. In tegenstelling tot de leerlingenprognoses van zeven jaar geleden maken de Halderbergse basisscholen geen krimp maar lichte groei door. ,,Dus is het noodzaak dat iedere vierkante meter goed wordt benut en wel van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds‘’, aldus Jacqueline van Dongen van Kober en Robert-Jan Koevoets van de Borgesiusstichting vorige week tegen de gemeenteraad van Halderberge.