stockadr hennep hennepplant drugs
Volledig scherm
stockadr hennep hennepplant drugs © Thinkstock

Drie hennepkwekerijen opgerold in Roosendaal, Klundert en Zevenbergschen Hoek

ROOSENDAAL/KLUNDERT/ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op drie plaatsen in West-Brabant zijn dinsdag hennepkwekerijen ontmanteld. De kwekerijen bevonden zich in Roosendaal, Klundert en Zevenbergschen Hoek. In geen van de woningen was tijdens de inval iemand aanwezig, derhalve kon niemand worden aangehouden.

Bij een garage van een woning aan de Hazenberg in Roosendaal waren drie ruimtes gemaakt waar in totaal 82 hennepplanten stonden. Elektriciteit werd afgetapt. 

In een woning aan de Kreeck te Klundert werd in een slaapkamer een hennepkwekerij aangetroffen waar onlangs was geoogst. De bewoners waren al begonnen met de ontmanteling; gebruikte delen lagen verspreid over de bovenverdieping. Er waren vermoedelijk 185 hennepplanten gekweekt. Uit onderzoek bleek dat er waarschijnlijk een aantal keren henneptoppen waren gedroogd. Ook hier bleek dat elektriciteit was afgetapt. De woning is een huurwoning: de huurder kreeg te horen dat hij op zoek moet naar andere woonruimte.

Hennepstekkerij

Aan de Hoge Zeedijk in Zevenbergschen Hoek werd een hennepkwekerij aangetroffen in een loods achter een woning. In de loods waren drie ruimtes ingericht met 260 bloeiende hennepplanten. Er was ook een deel ingericht als hennepstekkerij, waar 154 jonge stekken werden aangetroffen. Ook trof de politie verpakkingen aan met in totaal bijna 14 kilo gedroogde henneptoppen. Onderzoek toonde aan dat in de kwekerij vaker was geoogst. Elektriciteit werd illegaal afgetapt.

Proces-verbaal

Alle woningen werden afgesloten van het energienetwerk en worden pas na betaling van de - forse - rekeningen weer aangesloten.

Omdat er niemand aanwezig was, worden de hoofdbewoners van de woningen door de politie uitgenodigd om hun verhaal te komen doen. ,,Die uitnodiging is niet vrijblijvend", aldus politiewoordvoerder Mireille Aalders. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. 

De in beslag genomen spullen, met een waarde van enkele tienduizenden euro’s, en hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 145.000 euro, worden vernietigd.

  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.