Volledig scherm

Drakenboten racen in Roosendaal weer voor goede doel

ROOSENDAAL - De eerste editie was vorig jaar met een tiental boten een succes.

Toen werd er maar liefst 5.000 euro opgehaald voor het goede doel. Dit jaar zijn er al veertien boten ingeschreven voor de Drakenbootrace op het Mark-Vlietkanaal op zaterdag 31 augustus aanstaande.

De organisatie is net als vorig jaar in handen van serviceclub Ronde Tafel 64 (RT64) en de Roosendaalse Roeivereniging (RRV). Zij hopen met hun evenement weer een fiks bedrag op te halen via de sponsoring van de boten.

Dit jaar gaat dat geld naar twee doelen. Op de eerste plaats is dat het Inloophuis Roosendaal, dat ondersteuning biedt aan mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

Een inloophuis biedt patiënten de mogelijkheid om, in een prettige omgeving, binnen te lopen voor een kop koffie en een luisterend oor van één van de vrijwilligers of in contact te komen met lotgenoten.

Het andere goede doel is het Stichtingsfonds van de roeivereniging. Door mee te werken aan de race op hun terrein hoopt de Roosendaalse roeivereniging een nieuwe wedstrijdboot voor acht personen bij elkaar te sprokkelen.

Voor de teams die deel willen nemen aan de races telt maar één ding. Op de eerste plaats een sponsor vinden die hun boot met geld in het water wil zien.

En daarnaast twaalf peddelaars en één trommelaar vinden die tenminste drie keer alles willen geven om de titel 'Roosendaalse Drakenbootrace kampioen' binnen te slepen. De dag begint de 31e om 10.00 uur. Vanaf 11.00 uur wordt er gevaren en de finale is om 16.00 uur. Er kunnen nog steeds teams inschrijven voor de race.

Informatie is te vinden op de site en de Facebookpagina van de Drakenbootrace.

www.dedrakenbootrace.nl

www.facebook.com/dedrakenbootrace

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement