Volledig scherm
Het biljarten is populair bij dorphuis De Trapkes in Sprundel. © Gerard van Offeren

Dorpshuis De Trapkes in Sprundel bij laatste achttien voor Stijlprijs 2017

De TrapkesRUCPHEN - Van de drie projecten die door de gemeente Rucphen bij de provincie zijn aangedragen voor de Stijlprijs 2017, is na de eerste schifting alleen De Trapkes overgebleven. Het Sprundelse dorpshuis heeft daarmee uit de 82 inzendingen een plaats bij de laatste achttien bereikt.

Volgende maand komt de jury een kijkje nemen in De Trapkes. Dan zal ook duidelijk worden welke drie tot vijf projecten uiteindelijk in de finale meedingen naar de jury- en publieksprijs.

De Stijlprijs wordt om de drie jaar toegekend aan een verrassend plekje in een stad of dorp waar de bevolking trots op is. De gemeente Rucphen had ook de Heemtuin en de banen van de Rucphense jeu de boulesvereniging De Ketsers aangemeld, maar die projecten zijn in de eerste ronde afgevallen.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.