Volledig scherm
Eindsprint met winnaar Aidis Kruopis tussen de nummer twee Antoine Demoitie en drie Coen Vermeltfoort. © Ramon Mangold / het fotoburo

Dorpenomloop Willebrord zoekt steeds naar nieuwtjes

SINT WILLEBRORD - De Dorpenomloop is zondag 12 maart weliswaar aan de 41ste editie toe, maar de organisatie van het grootste wielerevenement in de gemeente Rucphen draait na al die jaren allesbehalve op de automatische piloot. Elk jaar zoeken de organisatoren naar nieuwtjes die het evenement leuker en professioneler maken.

Met de kwaliteit van het deelnemersveld zit het wel goed, maar het gaat vooral om andere zaken die de Dorpenomloop nog meer uitstraling moeten geven.

Dit jaar is het Rucphense gemeentehuis voor de start van de wedstrijd de spil van dat alles. Want de renners zetten hun handtekening op de presentielijst nu niet ergens buiten op een tafeltje, maar gaan voor die handeling dit keer met de fiets het gemeentehuis in. "Wij willen daarmee onze verbinding met de gemeente benadrukken.

Met de Rabobank zijn zij belangrijke dragers van de Dorpenomloop", zegt penningmeester Peter Korsmit. "Buiten worden de renners op een podium voor het gemeentehuis nog een keer aan het publiek gepresenteerd", vervolgt hij.

De organisatie heeft dit jaar ook hoge verwachtingen van de live-stream waarop de hele koers te volgen is. Vorig jaar werd die uitzending al door 6.500 liefhebbers bekeken. Nu de Willebrordse organisatie de partij heeft ingehuurd die voor de Belgische tv-zender Sporza alle wielerevenementen op beeld vastlegt, verwacht Korsmit wereldwijd nog veel meer kijkers.

''Met Danny Nelissen en Jeroen Blijlevens hebben we ook twee prima en deskundige commentatoren gestrikt'', vervolgt hij.