Volledig scherm
PREMIUM
Column Wim van den Broek © BN DeStem

Doodknuffelen, die burgemeesters

Waarom houden burgemeesters het nooit lang uit bij mij? Ben ik allergisch voor hun blikken ambtsketens? Zaai ik dood en verderf op de gemeentehuizen? Op de redactie heb ik al het etiket ‘burgemeesterskiller’ mee gekregen. Slaat natuurlijk nergens op. In ruim drie decennia krantjes maken zag ik er vier van dichtbij de mist ingaan. Hoewel? Vier in acht jaar tijd tikt wel aan.

Chemie Pack Moerdijk. Begint als onschuldige fik, maar neemt allengs enorme proporties aan. Koppen moeten rollen, maar het is uiteindelijk alleen die arme Wim Denie, die de laan uitgestuurd wordt. Nota bene de burgemeester, die al maanden van tevoren pleitte voor een brandweerkazerne op het industrieterrein. Terwijl ondernemend West-Brabant borrelt op de nieuwjaarsreceptie van het Havenschap, komt het bericht: Denie exit.

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM
    video

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.