Jeugdzorgorganisatie Juzt is technisch failliet. Maar waar de kinderen die in zorg zitten bij Juzt straks naar toe moeten, is nog een groot zwart gat.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdzorgorganisatie Juzt is technisch failliet. Maar waar de kinderen die in zorg zitten bij Juzt straks naar toe moeten, is nog een groot zwart gat. © ANP XTRA

Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?

AnalyseROOSENDAAL - Het is einde verhaal voor Juzt. De West-Brabantse jeugdzorginstelling is technisch gezien failliet, maar het Rijk en de West-Brabantse gemeenten laten de stichting nog even in leven (lees: bungelen) om de organisatie uit te kleden en mogelijk in onderdelen over te doen aan andere zorgpartijen. Wie die partijen zijn en hoe de overgang geregeld gaat worden voor kinderen die nu bij Juzt in zorg zitten? Niemand die het weet.

Terwijl de 600 medewerkers van Juzt de onzekerheid nauwelijks kunnen verdragen, touwtrekken de gemeenten over een definitieve klap op het pijndossier. Deze week moet die klap vallen. Inzet: nog één keer als gezamenlijke gemeenten in West-Brabant de portemonnee trekken om de hulpverlening aan ruim 1700 Juzt-kinderen te borgen.