Volledig scherm
Wouw - Carnaval 2016

Doede ok meej in natte Wouwse optocht (fotoalbum)

WOUW – In de stromende regen trokken dinsdag de deelnemers aan de optocht door Wouw. Gelukkig was er sprake van een korte tocht, maar dat nam niet weg dat iedereen aan het eind van de optocht flink nat was.


Veel deelnemers bracht het motto ‘Doede ok meej’ in beeld, maar anderen hadden de melkbussen Kobus en Kwiebus of de ijsbaan als onderwerp gekozen. Om 14.11 uur werd met een confettiregen het startschot gegeven voor de 57ste Wouwse leutstoet.

Opvallend was dit jaar dat er meer deelnemers waren dan bij de vorige editie. Dat kwam door enkele grote wagens waaronder die van De Molendraaiers en ‘Mee veul leut’ uit Roosendaal.

De winnaar uit deze categorie werd BC De Peej uit Moerstraten die niet alleen een fraaie wagen geënt op ‘patersbier’ hadden gebouwd, maar een grote ploeg paters en nonnen in bruine pijen voor de wagen bewoog ritmisch op de muziek.

Uitslag:
Grote wagens:
1. De Peej; 2. Molendraaiers
Middelgrote wagens: 1. Baagsebaon/Kurketrekkers
Kleine wagens: Groep 6 Baayaert
Groepen: 1. We zen wir de leste; 2. Van Kasteelse komaf
Paren/enkelingen: 1. Wouwwers; 2. Twee j’s
Jeugd: 1. IJsboerinnekes; 2. Linkerhandjes
Nar Woepstrofee: Jacco Kromdijk

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’