Volledig scherm
Onderzoek na vondst dode in Roosendaal. © Christian Traets/MaRicMedia

Dode op zandpad Roosendaal is
een man, maar de raadsels blijven

ROOSENDAAL - Ruim een dag nadat een voorbijganger op de Turfvaartsestraat in Roosendaal een dode heeft aangetroffen, staat de politie nog altijd voor een raadsel. Het gaat om een man, weet ze nu. Maar ondanks intensief forensisch onderzoek op de vindplaats tast ze in het duister over zijn identiteit en de vraag hoe hij om het leven is gekomen.

Quote

We hopen dat sectie op het lichaam snel meer duidelijk­heid brengt

Politiewoordvoerder Eric Passchier

Het slachtoffer had volgens politiewoordvoerder Eric Passchier geen papieren bij zich. ,,We kunnen zelfs zijn leeftijd niet goed schatten. Het is een raadsel wat er is gebeurd.'' Een en ander betekent onder meer dat de recherche geen fatale verwondingen op het stoffelijk overschot heeft kunnen ontdekken of andere aanwijzingen over de doodsoorzaak. ,,We hopen dat sectie op het lichaam snel meer duidelijkheid brengt'', zegt Passchier.

Zeil

De recherche blijft serieus rekening houden met een misdrijf. Er zijn omstandigheden die daar op kunnen duiden, zoals de afgelegen locatie en het blauwe zeil waarmee het lichaam deels was afgedekt. Het zeil kan bijvoorbeeld zijn gebruikt door daders om het lichaam te dumpen. Maar de politie kan andere scenario's niet op voorhand uitsluiten, zoals een ongeval, drugsgebruik of zelfs een zwerver die zichzelf heeft toegedekt en in zijn slaap is gestorven.

Niet lang gelegen

De dode heeft volgens de politie vermoedelijk niet lang op de vindplek gelegen. De Turfvaartsestraat is een rustig zandpad in het buitengebied bij de woonwijk Langdonk en pal naast sportpark Vierhoeven. Er staan geen huizen in de directe omgeving, maar joggers en wandelaars gebruiken de weg 's morgens al wel in alle vroegte, bevestigen voorbijgangers. De melding over de dode kwam echter pas om half negen binnen.

De Turfvaartsestraat is met de auto op dit moment alleen goed te bereiken vanuit de wijk Langdonk, op een paar honderd meter afstand. Vanuit andere richtingen, zoals België, Nispen en Schijf, is het nagenoeg onmogelijk door talrijke wegwerkzaamheden en vele zandpaden in het bosgebied.

Volledig scherm
© Richard Gesell

De politie hoopt dat zich getuigen melden die iets bijzonders hebben gezien. Ze geeft vooralsnog geen signalement van de dode.

Lees ook: Mysterie rond dode op zandweg in Roosendaal, identiteit en doodsoorzaak nog niet bekend

Volledig scherm
Onderzoek na vondst dode in Roosendaal. © Christian Traets/MaRicMedia