Volledig scherm
Wouw. © Tonny Presser © 2018

DNA-kaart Wouw compleet in beeld

WOUW - Het DNA van Wouw staat op papier na bijna twee jaar onderzoeken, raadplegen van bewoners aan de dorpstafel, praten met instellingen en verenigingen. Wethouder Inge Raaijmakers nam dinsdagavond het document in ontvangst uit handen van Wim Groffen, voorzitter van Dorpsraad Wouw.

De DNA-kaart beschrijft de zeven ambities die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Zo wordt ingezet op versterking van bestaande cultuurhistorische kwaliteiten. Zorg voor een evenwichtige woningvoorraad, want vooral jongeren en senioren moeten soms noodgedwongen elders een woning betrekken.

Historische plekken

Jammer is dat de interessante en historische plekken te weinig worden ingezet voor horeca- en verblijfsmogelijkheden staat in het document. Het openbaar vervoer, duurzame energievoorzieningen, glasvezel, waterbeheer en herinrichting van het Geerhoekgebied krijgen eveneens aandacht.

Het document krijgt iedereen volgende week in de bus. Op donderdag 22 november komt er een bijeenkomst met de Dorpsraad waar de DNA-kaart wordt besproken en bezoekers met hun vragen terecht kunnen.

Wethouder Raaijmakers complimenteerde de werkgroep die het DNA wist te beschrijven. ,,De kracht is dat het van onderaf is gekomen. Een compliment voor de manier waarop wonen en leefbaarheid zijn beschreven. Dit zien we niet zo vaak en als gemeente zullen we het blijven faciliteren", besloot de wethouder.