Volledig scherm
De technische recherche doet onderzoek bij het zomerhuisje aan de Nederheide in Schijf waar het lichaam van Sheikmoes Sindy in 2007 werd gevonden. © Robert van den Berge/het fotoburo

Dit zijn de West-Brabantse zaken op de coldcasekalender van 2020

ROOSENDAAL - Voor onderstaande onopgeloste zaken in West-Brabant vraagt de politie aandacht op de nationale coldcasecalender 2020, de vierde op rij. De lijst wordt verspreid in gevangenissen en tbs-instellingen in de hoop dat gevangenen en patiënten informatie hebben die opheldering kunnen brengen.

Marcel Carton (53) werd op 22 mei 1997 zwaargewond aangetroffen in zijn appartement aan de Grote Markt in Breda. Kort daarna overlijdt hij. Het slachtoffer is doodgeslagen. De politie vindt veel bloedsporen in zijn woning en ook in het Valkenbergpark. Daar pikte Carton, die homoseksueel was, wel eens jongens op.

Ohran Kirac (42) wordt op 4 maart 1997 dood gevonden naast zijn felgroene Opel Kadett aan de Goudbloemsedijk in Hoeven. Hij heeft schot- en steekwonden. De woning van het slachtoffer aan de Antoniusstede in Roosendaal werd dagelijks gebruikt om te gokken. Kirac leende geld uit aan zijn klanten. Hij was de avond ervoor even weggegaan naar een afspraak.

Het lichaam van Sheikmoes Sindy (24) uit Tilburg wordt op dinsdagochtend 24 juli 2007 ontdekt op de oprit van een leegstaande woning aan de Nederheide tussen Schijf en Roosendaal. Hij is doodgeschoten. Volgens de politie roofde het slachtoffer hennepkwekerijen leeg en gebruikte hij daarbij vuurwapens. In de woning vindt de politie een wietkwekerij. Ze krijgt drie verdachten uit Tilburg en Eindhoven in het vizier maar vindt niet genoeg bewijs om ze voor de rechter te brengen.

Volledig scherm
Gerard Hulscher © onbekend

Op zondag 9 augustus 1998 zien voorbijgangers naast het fietspad aan de Bredaseweg in Baarle-Nassau een vuilniszak. Daarin zit een kartonnen doos met een babylijkje: een onbekend pasgeboren en voldragen meisje. Op een brief in de doos staat dat het kind op 7 augustus is geboren. De schrijver verzoekt de vinder zorg te dragen voor de baby. De kartonnen doos komt waarschijnlijk van de Super de Boer in het dorp. De politie wil weten wie de moeder is.

Vermissing van Gerard Hulscher, een 37-jarige zakenman uit Rijsbergen. Zijn uitgebrande BMW werd op 14 juli 1998 teruggevonden in Malle (B.). Hulscher hield zich op in kringen van de zogeheten York-bende, een crimineel netwerk uit de regio dat zich bezig hield met de grootschalige productie van synthetische drugs. De politie heeft bij woningen van twee York-verdachten in Rijsbergen en Zundert vergeefs gezocht naar het lichaam van Hulscher.