Volledig scherm
Het carnavalsseizoen barst weer los. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Dit weekend barst de leut weer los in en om Roosendaal: een overzicht

In de vijf Roosendaalse dorpen wordt de komende dagen de elfde-van-de-elfde gevierd. Een overzicht.

In Wouw beginnen de activiteiten vrijdag 8 november met een lampionnenoptocht voor de jeugd. De stoet vertrekt om 18.15 uur vanaf cultureel centrum De Geerhoek. Zaterdag 9 november is het nieuwe insigne van Paplaand te koop. 

Nispen

In Nispen zijn de activiteiten op vrijdag 8 november. Om zeven uur vertrek de lichtjesoptocht door het dorp en na aankomst in de Gouden Leeuw worden de kinderen getrakteerd en wordt bekend gemaakt wie dit jaar in het protocol van het dorp zitten. 

Moerstraten

In Moerstraten start het elf-elf-feest met een seniorenmiddag in café De Bakker. Vanaf 14.11 uur zijn hier alle senioren welkom. Er wordt bingo gespeeld en voor iedereen is er de traditionele snert. Natuurlijk worden de leden van het protocol bekend gemaakt.

’s Avonds om 20.15 uur komen de volwassen carnavalsvierders samen in café De Bakker voor een avond met als thema ‘Casino’ met muzikale medewerking van de carnavalsband d’Heitrappers, DJ Owen en een optreden van ‘Mosterd na de Maaltijd’. 

Heerle

De Stichting Kindercarnaval Heerle heeft zaterdag 9 november gereserveerd voor een lampionnekesoptocht. De kinderen gaan die om 16.15 uur zelf maken in de Berkenveldschool en na afloop eten ze gezamenlijk frietjes. De optocht begint om 18.00 uur vanaf het plein voor de school.

Wouwse Plantage

Carnavalsstichting ‘De Mastepinne’ en de basisschool verzorgen op maandag 11 november de jaarlijkse optocht met het zingen van Sint Maartenliedjes. Vanaf 18.30 uur trekt de stoet en onderweg is er in de Jasmijnstraat warme chocolademelk. Van 19.45 tot 20.30 uur vindt in de foyer van dorpshuis De Spil de elf-elf-viering plaats van Mastepinnelaand. 

Roosendaal

Ook Roosendaal viert 11-11 op de dag zelf. Dat begint om 19.00 uur bij de 3 Weesgegroetjes in de Molenstraat, waar iedereen zich kan verzamelen voor de vlaggenoptocht richting de Tullepetoan. Om 19.33 wordt de Tullepetoan wakker gezongen op de Markt en wordt de jaarlijkse proclamaossie voorgelezen.

Om 20.11 uur vindt in De Kring het Liedjesfestival plaats, waar diverse Tullepetaonse kapellen strijden voor het nieuwe Tullepetaonse carnavalslied.