Volledig scherm
Dit is plek’ zet units op bedrijventerrein bij Wouwseweg in Roosendaal. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem

’Dit is plek’ zet units op bedrijventerrein Wouwseweg

ROOSENDAAL - Het Roosendaalse bedrijf ’Dit is plek’ gaat het bedrijventerrein op het einde van de Wouwseweg gebruiken als opslag voor units en containers. Het terrein in de hoek van de A17 en A58 heeft lang leeg gestaan.

’Dit is plek’ heeft het terrein twee weken geleden gekocht van de WSG,  het terrein daarna geëgaliseerd en geasfalteerd. De eerste units en geraamtes van units staan al op het bedrijventerrein. 

Volledig scherm
Huidige locatie van ’Dit is plek’ op Borchwerf in Roosendaal © Google Street Maps

Het bedrijf ’Dit is plek’ bestaat al 29 jaar en is sinds 2010 gevestigd aan Kromzaad op de Roosendaalse Borchwerf, goed zichtbaar vanaf de A17. ’Dit is plek’ levert tijdelijke ruimte in de vorm van units, sanitaire units, containers, mobiele douchecabines en mobiele toiletcabines aan klanten,  die om extra ruimte zitten te springen.

,,We blijven ook gewoon op de Borchwerf zitten. Het terrein bij de Wouwseweg gaan we alleen gebruiken om units of containers op te slaan. Eventuele werkzaamheden of veranderingen aan de units of containers zullen we op de Borchwerf blijven uitvoeren. 

Te krap

De extra ruimte, 11.740 vierkante meter, hebben we hard nodig omdat de 7800 vierkante meter op onze huidige locatie echt te krap is,” vertelt Jean Paul Kouters, eigenaar van ’Dit is plek’. Op het moment zijn er 11 medewerkers in dienst, maar dat zullen er meer worden omdat er nog paar vacatures open staan.

De units komen op de Wouwseweg naast elkaar en worden niet op elkaar gestapeld. Dit past volgens de gemeente binnen het geldende bestemmingsplan. 

,,We hebben gelijk een brief aan de omwonenden en het appartement, aan de overkant van de weg, gestuurd om ze in te lichten wat we van plan zijn, toen ’Dit is plek’ het terrein kocht. De buurt is volgens ons goed geïnformeerd. 

Volledig scherm
Het bedrijventerrein bij Wouwseweg in Roosendaal in de hoek tussen A17 en A58 © Google Street Maps

Er is zelfs een tweede brief verzonden, om geruchten tegen te spreken dat units bewoond zouden worden. Nogmaals er vinden op de locatie aan de Wouwseweg geen andere activiteiten plaats dan opslag. En er zullen zeker geen mensen in de units op het terrein gaan wonen", verklaart Kouters.

Het terrein zal worden afgesloten door een hekwerk. Er komt camerabewaking voor het gebied, de camera’s zullen uitsluitend op het terrein gericht zijn. 

Volgens Kouters zal de drukte rond het terrein op de Wouwseweg wel gaan meevallen. ,,Kijk in het begin zullen we wel even bezig zijn om het terrein in te richten en een aantal units weg te zetten. Uiteindelijk verwacht ik maar dat er iets van vijftien vrachtwagens per week op de locatie aan de Wouwseweg zullen komen.”

Volledig scherm
’Dit is plek’ zet units op bedrijventerrein bij Wouwseweg in Roosendaal. Foto Alfred de Bruin © BN DESTEM
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”