Volledig scherm
Léon Vermunt (rechts) en Ruben van de Ven hebben het kunstwerk d’Ouwe Sok dinsdag op de sokkel geplaatst. Het kunstwerk is bedekt met doeken tot de onthulling maandag 5 november. © BN DeStem

Dit doet Roosendaal op zijn 750ste verjaardag

ROOSENDAAL - Maandag 5 november is het zover, Roosendaal bestaat dan precies 750 jaar. Er zijn verschillende evenementen op de verjaardag.

‘t Roosendaals Uurke

Stichting Roosendaal 750 jaar en zorginstelling Groenhuysen verzorgen 's middags een theatervoorstelling in De Kring speciaal voor ouderen. Niet alleen Roosendaal viert een jubileum dit jaar, Groenhuysen bestaat in 2018 25 jaar. De inloop is vanaf 13.30 uur.De voorstelling begint om 14.00 uur.

Onder de naam ‘t Roosendaals Uurke wordt er een nostalgische middag gehouden, met sketches en liedjes. Er zijn onder meer optredens door het IQ Aarmoei-nieke en de leden van de Groenhuysen Revue. Kaarten kosten 6,25 euro per stuk, inclusief twee consumpties en zijn te bestellen via dekringroosendaal.nl.

Bijeenkomst met jarigen van Roosendaal

De Stichting Roosendaal Roosendaal 750 jaar wil bij de ‘verjaardag’ van de stad graag alle inwoners van de gemeente Roosendaal die op deze dag ook jarig zijn in het zonnetje zetten. 

Alle jarigen die zich hebben opgegeven mogen een introducee meenemen naar het raadhuis op de Markt vanaf 15.00 uur. Vanaf het raadhuis kan iedereen daarna mee naar de onthulling van d’Ouwe Sok.

Kunstwerk d’Ouwe Sok

Het kunstwerk D’Ouwe Sok zal maandagmiddag om 16.00 uur door burgemeester Niederer onthuld worden in het Emile van Loonpark.

De grote sok is door kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven gemaakt voor Roosendaal 750 jaar uit de driehoeken die door Roosendalers zijn gemaakt. In het werk worden historische spullen, die nog door Roosendalers kunnen worden aangeleverd in een doos bij de VVV, opgeslagen, die over 50 jaar weer tevoorschijn worden gehaald.

Vermunt en Van de Ven hebben het kunstwerk dinsdag al op de sokkel geplaatst. ,,We zijn erg blij hoe de Sok er uit ziet en op zijn plek staat. De Ouwe Sok hebben we wel afgedekt met doeken tot de onthulling van maandag, dus de Roosendalers moeten nog paar dagen geduld hebben,”vertelt Van de Ven naast het beeld.

Op 13, 14 en 15 decemberspeelt nog het veelzijdige orkest de Grande Finale drie voorstellingen in De Kring. De Grande Finale is een terugblik op alle hoogtepunten van het feestelijke 750 jarig bestaan van Roosendaal, maar kijkt ook vooruit naar de toekomst. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te bestellen op de site: dekringroosendaal.nl

Volledig scherm
d’Ouwe Sok, het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, zal maandag 5 november onthuld worden in het Emile van Loonpark.