Distributiecentrum Lidl komt naar Roosendaal

De Duitse supermarktketen Lidl vestigt een distributiecentrum op bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal. Lidl gaat niet zelf bouwen, maar onderhandelt over het huren van een bestaand pand.

Dat bevestigen zeer betrouwbare bronnen uit de markt. Het gaat om een distributiecentrum van 30.000 tot 40.000 vierkante meters waarvoor de snel groeiende supermarktdiscounter in vergaande onderhandeling is met een particuliere ontwikkelaar op Borchwerf II. Het contract moet juridisch nog afgehecht worden.  Lidl heeft al distributiecentra in Etten-Leur, Breda (Hazeldonk) en in de haven van Moerdijk (Oostelijke Randweg).  Behalve met  food profileert de keten zich steeds sterker met nonfoodproducten zoals kleding en huishoudelijke spullen. Ook de internetactviteiten worden steeds belangrijker. Bronnen melden dat Lidl ook in België nieuwe bedrijfsactiviteiten wil ontplooien.

Echt druk

Hans de Bruin van Bedrijvenpark Borchwerf zei maandag dat hij de komst van Lidl 'niet kan bevestigen'. Wel verwacht hij 'binnen twee weken' de namen van nieuwe bedrijven bekend te  maken. ,,Er komen veel aanvragen binnen. Het is sinds begin dit jaar echt druk.  We zijn voor een aantal plekken in gesprek met bedrijven." CDA-wethouder Hans Verbraak zei vorige week bij de uitreiking van de Roosendaalse Business Awards dat er voor de jaarwisseling nog nieuws komt over twee bedrijven die naar Roosendaal komen. De gemeente doet economisch goede zaken en dat komt de werkgelegenheid zeer ten goede, aldus Verbraak.

Voor Lidl is West-Brabant een belangrijke logistieke hotspot. Maar de Duitse keten breidt zijn activiteiten ook elders in het land uit. Onlangs werd bekend dat er ook voor het Gelderse Oosterhout plannen zijn voor een distributiecentrum. Van Lidl zelf was maandag geen reactie te krijgen op de komst naar Roosendaal.