Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Hein Sloesen: 'De Kring heeft nog steeds het op één na grootste podium van Brabant.' © peter van trijen/pix4profs

Directeur Jan-Hein Sloesen één jaar aan het roer bij De Kring in Roosendaal: 'Dit theater moet een grotere rol in de regio spelen'

ROOSENDAAL - Jan-Hein Sloesen ('al weer twee weken 50') staat goed een jaar aan het roer van het cultuurcluster in Roosendaal. Belangrijkste wapenfeiten na een jaar: de terugkeer van De Kring naar regiotheater met grote namen, het oplossen van de lange wachttijden bij de bar in de pauzes en de terugkeer van opera naar Roosendaal. 

U was jarenlang directeur van het theater in Oosterhout en bekleedde daarna verschillende functies op cultureel vlak bij de provincie Noord-Brabant. Hoe komt zo'n iemand in Roosendaal terecht?

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”