Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Rien Mertens met het oude vliegtuig hangend boven zijn hoofd. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Dineren onder de oude vliegmachine: Bravo24 in Roosendaal verrast

eetrecensieROOSENDAAL - Restaurant Bravo 24 in Roosendaal verrast niet alleen door de hippe industriële vormgeving, ook door verse en goed bereide ingrediënten. Je kunt shared dineren, maar het hoeft niet.

De kaart
Restaurant Bravo24 werkt met het shared dining concept voor groepen vanaf vier personen: samen proeven van allerlei vlees-, vis- en groentegerechten die op de kaart staan.
Samen een pan soep, samen een tapasplank, samen een pan paella, een salade, pasta et cetera. Kost 24 euro per persoon.
Daarnaast kun je ook à la carte bestellen met voorgerechten vanaf 5 euro (bruschetta tomaat), hoofdgerechten vanaf 8,50 euro (Flammkuchen) en desserts vanaf 2 euro (bolletje ijs).

Wie bij Bravo 24 binnenstapt, wordt getriggerd door de coole inrichting als vliegtuighangar. Mooi gedaan, die magazijnstellingen met ouwe olievaten, een fabrieksmuur met Texaco reclame en natuurlijk dat vliegtuig met in ouderwetse letters de naam Big Beauty erop geschilderd. Dat ietwat verweerd gemaakte vliegmachien is een blikvanger. Het gevaarte hangt boven de bar en is niet te missen voor het publiek dat er een hapje komt eten, al dan niet na een sprong in de naastgelegen Skydive. Niet te missen ook om gasten het idee te geven dat ze echt in een soort hangar zitten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.