Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Gotscha Lagidse uit Georgie bij zijn Harnas van Prins Maurits. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Deze Roosendaler maakt harnassen en exposeert zijn collectie in het Markiezenhof

ROOSENDAAL - Het atelier in de achtertuin van Gotscha Lagidse (54) uit Roosendaal lijkt wel een historisch museum. De van oorsprong Georgische metaalkunstenaar maakt onder andere historische zwaarden en harnassen in de traditionele stijl. Het liefste gerelateerd aan zijn geboorteland.

Hoewel Gotscha erg gepassioneerd is over zijn werk, was het geen jongensdroom van hem. ,,Ik zat op de beste middelbare school van Georgië. Als uitstapje gingen we naar kastelen. Ik was meteen gefascineerd door de geschiedenis van het land. Georgië had veel vijanden en heeft veel gestreden, maar ze hebben het altijd overleefd.”

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.