Debbie Schoone liet haar boek drukken op twee rollen van 15 meter lang.
Volledig scherm
PREMIUM
Debbie Schoone liet haar boek drukken op twee rollen van 15 meter lang. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Deze Hoevense maakt zich via fotografie hard voor duurzaamheid

interviewDuurzaamheid is niet altijd een even aansprekend thema. Met haar foto's wil de Hoevense Debbie Schoone ze de aandacht trekken voor een belangrijk onderwerp.

Met haar eindexamenproject 'How to Farm a Fish' heeft Debbie Schoone uit Hoeven eind maart de New Talents Award gewonnen bij een internationaal fotofestival in Belgrado. Bij haar eindexamen aan kunstacademie Sint Joost in 2018 sleepte ze al een nominatie voor de Sint Joostpenning in de wacht. Nadien is haar werk geselecteerd voor tentoonstelling in onder meer Parijs en Amsterdam en besteedde ook NRC In Beeld aandacht aan 'How to Farm a Fish'.

Debbie Schoone
Volledig scherm
Debbie Schoone © Debbie Schoone
  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.