Volledig scherm
© Thinkstock

Derde school kan ook gebouwd worden in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Vlotter dan bijvoorbeeld de Hoevense school is voor de bouw van basisschool De Schittering een aannemer gevonden.

De Gebroeders Hoogwerff BV pakken de verbouwing van het schoolgebouw De Schakel (voorheen Pius X-Mavo) tot brede school op.

Uit drie kandidaten kwam het Strijense bouwbedrijf als beste uit de bus. Anders dan de brede scholen in Oud Gastel en Hoeven gaat niet om verbouw in plaats van nieuwbouw. De plannen zijn ontworpen door Van Hoogevest architecten. Eind volgend jaar trekken de leerlingen vanuit de Mariaschool naar de nieuwbouw. Tot die tijd blijft dat de tijdelijke huisvesting.

De brede school aan de Sint Annastraat is een fusie tussen Mariaschool en De Schakel. Asbest is inmiddels uit het gebouw verwijderd. Wethouder Jan Paantjens, is blij dat de verbouwing aanvangt. "Dit monumentale pand hoort bij het religieus erfgoed van Oudenbosch en wordt getransformeerd tot een moderne school met behoud van authentieke elementen." Over de verdere invulling van het religieus erfgoed in hartje Oudenbosch - een miljoenenproject - heeft Paantjens nog geen zekerheid. "Graag was ik er in de laatste maanden van onze burgemeester mee naar buiten gekomen, want Giel Janssen heeft er bij de provincie genoeg voor gepleit. Maar het heeft net even meer tijd nodig." De nieuwe school De Schittering loopt wel vooruit op de centrumontwikkelingen van Oudenbosch.