Roxanne en Jacco van Son proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken en doen een deel van hun boodschappen daarom bij Het Geheim in Roosendaal, waar ze bij de bulkwand zelf hun pasta, rijst, hagelslag of havermout kunnen ‘tappen’, in herbruikbare tasjes die ze van thuis meenemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Roxanne en Jacco van Son proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken en doen een deel van hun boodschappen daarom bij Het Geheim in Roosendaal, waar ze bij de bulkwand zelf hun pasta, rijst, hagelslag of havermout kunnen ‘tappen’, in herbruikbare tasjes die ze van thuis meenemen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘De tandpasta uit blik vonden wij geen pretje’

GroenBewustPlasticvrij boodschappen doen is soms best een uitdaging, weten Jacco en Roxanne van Son uit Roosendaal. ,,Maar als het lukt, geeft dat een kick.”

Quote

We kiezen waar mogelijk voor alterna­tief verpak­kings­ma­te­ri­aal, denk aan limonadesi­roop uit blik bijvoor­beeld

Jacco van Son

Opgewonden als twee kinderen in een snoepwinkel staan Roxanne (29) en Jacco (34) van Son voor de bulkwand van drogisterij Het Geheim in Roosendaal. ,,Het is elke keer een verrassing om te zien wat er allemaal is", vertelt Roxanne. Aan de wand hangen tientallen houders gevuld met producten als pasta, rijst, hagelslag en havermout. Iedere maand komt het stel hier verpakkingsvrij boodschappen doen. Ze nemen herbruikbare tasjes mee van thuis en vullen die in de winkel met de producten die ze nodig hebben. Eerst vullen, dan afwegen en vervolgens naar de kassa om te betalen.

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.