Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

De Kringloper trekt ook naar het nieuwe grondstoffencentrum voor Roosendaal en Halderberge

ROOSENDAAL - De Kringloper trekt ook naar de nieuwe milieustraat voor de gemeenten Roosendaal en Halderberge. 

Bij die nieuwe milieustraat - beter bekend als het grondstoffencentrum - komen twee extra gebouwen te staan die stichting De Kringloper straks gaat betrekken. Dat laat Pascal de Klerk, directeur van afvalinzamelaar Saver (waar De Kringloper onder valt) weten. 

 1. Geef de wethouder een baan

  Geef de wethouder een baan

  Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.
 2. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
  PREMIUM

  Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

  BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.