Volledig scherm
Theatercafé Over de Tong © Frank Timmers

De Kring noemt verwijt van Roosendaalse horeca flauwekul

roosendaal kringROOSENDAAL - Het verwijt van de Roosendaalse horeca dat er sprake is van oneerlijke concurrentie door theatercafé Over de Tong vindt voorzitter Harry Sturm van stichting De Kring niet terecht. 'Flauwekul, de grootst mogelijke onzin', zo kwalificeert hij de opmerkingen dat de aparte horeca-BV profijt heeft van de combinatie met de schouwburg.

"Wij exploiteren geen horeca om verlies te maken, maar voor winst. Daar wordt de schouwburg beter van. We werken met marktconforme prijzen, niet met vrijwilligers en het personeel valt onder de horeca-CAO. We hebben juist op verzoek van de Roosendaalse horeca een aparte BV gemaakt van de horeca'', bijt Sturm van zich af.

Volgens voorzitter Corné Oosterbos van de Roosendaalse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland klopt het dat zij het verzoek hebben gedaan om het theatercafé organisatorisch te scheiden van de schouwburg. "Dat café zou financieel onafhankelijk moeten zijn van De Kring. Het beste is een compleet verzelfstandigde horeca met een uitbater die de eigen broek ophoudt.''