Volledig scherm
De lopers en fietsers van het vrouwenelftal van SV Sprundel komen in de teambus bij van een eerste, heftige nacht. © Susanne Peeters

De eerste nacht hakt er behoorlijk in voor de meiden van SV Sprundel

ROPARUNHet Roparun-team van de voetbalmeiden van SV Sprundel staat op het punt Frankrijk achter zich te laten. ,,De eerste nacht heeft er behoorlijk ingehakt", zegt teamcaptain Susanne Peeters als de zon weer opkomt boven wat wielerfans de Hel van het Noorden noemen. 

,,Het was voor ons de eerste keer dat we de hele nacht door hebben gelopen. En dan kwamen al die heuvels er nog eens bovenop. Kortom, het was heel zwaar", aldus Peeters. Niet dat het de meiden klein kreeg. ,,Conny (van Meer) is de enige die wat voelt. Ze heeft al een  tijdje wat last van een ontstoken heup. Met de nodige paracetamols lukt het echter allemaal wel. had al een tijdje wat last van haar heup.  ‘Maar ik ga het zeker halen', zegt ze iedere keer. De rest gewoon gewoon super", zo besluit Peeters haar nachtrapport.

Volledig scherm
Terwijl een deel van de meiden op één oor ligt in de bus houdt Jos Oostvogels op de Noord-Franse wegen het tempo er goed in op de vroege zondagmorgen. Corien Rokx wijst hem de weg. Terry Melissen houdt het achterop komende verkeer in de gaten. © Susanne Peeters

Het team, waarin de vijf voetbalsters (Sophie, Femke, Conny, Inge en Ilse) worden ondersteund door drie mannelijke lopers en zo'n 25 clubgenoten op de fiets (navigators), achter het fornuis, aan de massagetafels en achter het stuur van de busjes, loopt in ieder geval nog voor op schema. ,,We hebben en nemen de tijd om bij de grote wisselpunten even met elkaar te praten. Na vijf a tien minuten willen ze echter al weer verder.”

De Roparun is (voor SV Sprundel) een estafetteloop van Rotterdam naar Parijs. Er wordt gelijktijdig ook gelopen van Hamburg naar Rotterdam. De acht lopers zijn opgedeeld in twee teams van vier. Bij toerbeurt neemt ieder team een ‘etappe’ van zo'n 65 kilometer voor haar rekening. SV Sprundel probeert een gemiddelde van 11 km/u vast te houden. 

Samen met de andere 27 team uit West-Brabant hopen de voetbalmeiden maandagmorgen heel vroeg West-Brabant binnen te lopen. Rond de klok van zes uur staat een laatste grote ‘wissel’ gepland bij voetbalvereniging MOC in Bergen op Zoom. Vervolgens gaat het via onder meer Halsteren, Dinteloord en Willemstad richting de finish op de Binnerotte in Rotterdam.