Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Paul Evertse. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De eerste echte maestro van Roosendaal is Jean-Paul Evertse

ROOSENDAAL - Roosendaal bestaat al 750 jaar. Maar pas sinds zaterdag heeft Roosendaal met Jean-Paul Evertse een eigen maestro. Vol overtuiging werd hij door de jury tijdens de maestro verkiezingen van harmonie De Gildezonen in schouwburg De Kring tot winnaar van de gouden baton uitgeroepen.

,,Een kapper met de juiste slag”, vond de jury. Die jury constateerde in het begin van de avond al dat Jean-Paul mede door zijn uitbundige haardos als een echte dirigent binnenstapte. De vrolijke kapper bekende verbijsterd te zijn over zijn titel als maestro: ,,Ik dacht nog wel dat dit niks zou gaan worden.”

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.