Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Paul Evertse. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De eerste echte maestro van Roosendaal is Jean-Paul Evertse

ROOSENDAAL - Roosendaal bestaat al 750 jaar. Maar pas sinds zaterdag heeft Roosendaal met Jean-Paul Evertse een eigen maestro. Vol overtuiging werd hij door de jury tijdens de maestro verkiezingen van harmonie De Gildezonen in schouwburg De Kring tot winnaar van de gouden baton uitgeroepen.

,,Een kapper met de juiste slag”, vond de jury. Die jury constateerde in het begin van de avond al dat Jean-Paul mede door zijn uitbundige haardos als een echte dirigent binnenstapte. De vrolijke kapper bekende verbijsterd te zijn over zijn titel als maestro: ,,Ik dacht nog wel dat dit niks zou gaan worden.”

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”