Volledig scherm
PREMIUM
Carlijn de Bot en Marijn ten Harmsen van der Beek

De cultuurtoppers van Roosendaal

interviewROOSENDAAL - Hij is to the point en spreekt staccato. Precies als de pauken waar hij achter staat. Zij spreekt met een zachte, zangerige stem. Als de hobo die ze bespeelt. Hij is Marijn ten Harmsen van der Beek, voorzitter van de stichting Cultuur Verbindt Roosendaal en zij is Carlijn de Bot-de Jongh, de eerste netwerkcoördinator van die stichting. 

Het cultuur-bed van Roosendaal is flink opgeschud. Waar voorheen de gemeente het beleid bepaalde en uitvoerde heeft de gemeenteraad nu besloten die taken helemaal over te dragen aan de eerder genoemde stichting. Carlijn de Bot is pas begonnen als coördinator en is razend enthousiast. Ze verheugt zich op het theaterspektakel Kijk ons... Roosendaal dat in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Roosendaal later deze maand wordt opgevoerd.

 1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.
 2. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?