Volledig scherm
Dancefestival Daylight strijkt komende zaterdag weer neer op de vliegbasis van Breda International Airport in Bosschenhoofd. © peter van trijen/pix4profs

Daylight landt zaterdag weer op Seppe in Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD- Bezoekers kunnen aankomende zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur weer helemaal los gaan op het dancefestival van Daylight. Dit evenement waar hardstyle, hardcore, freestyle en raw hardstyle samenkomen, vindt voor het vierde achtereenvolgende jaar plaats op de vliegbasis van Breda International Airport.

Omwonenden hoeven zich geen zorgen te maken over geluidsoverlast. Om een vergunning te krijgen moet de organisatie namelijk voldoen aan strikte geluidslimieten. Deze maatregelen zijn voor de gemeente Halderberge genoeg om een vergunning te verstrekken.

Andere sfeer

Voor de locatie is bewust gekozen. Arno van der Star van organisatie Eye4dance: "Heel het thema hangt vast aan de locatie. We willen een verhaal vertellen van een groep knettergekke luchtpiraten die hun basis gevestigd heeft op Breda International Airport. Dat een vertrekpunt vormt voor wilde vluchten naar de meest ruige plekken op onze aarde." In tegenstelling tot vorig jaar vindt het evenement plaats aan de zuidkant van de vliegbasis. ,,Dit om een andere sfeer te creëren."

Die plekken vormen de podia. Zo draait DJ Paul Elstack op 'the Flightbase', vertoont Gastelaar dr. Phunck zijn kunsten op 'Tibet Trip' en kunnen talenten op de 'Flight Academy' laten zien wat ze waard zijn. 

Meer festivalgangers

Om veel mensen voor dit evenement warm te maken is er weer gebruik gemaakt van sociale media. ,,We hebben het dit jaar beter gepromoot. Een aantal van 6500 man halen moet dan ook zeker lukken." Vorig jaren waren er zo'n 5000 festivalgangers aanwezig. 

De voorbereidingen zijn overigens nog niet voltooid. ,,Het spant erom, maar we stoppen extra tijd en energie in de stages. Deze moeten nog mooier worden dan voorheen", aldus Van der Star.

Het evenemententerrein is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tevens zijn er naast de landingsbaan genoeg parkeerplaatsen en toiletten aanwezig.