Volledig scherm
Dansschool De Bra sluit haar deuren © Foto: GoogleMaps

Dansschool De Bra stopt definitief: ‘We zijn bezig met de laatste stuiptrekkingen’

ROOSENDAAL - Roosendaal verliest een dansinstituut. Na 83 jaar komt er een einde aan dansschool De Bra. Het pand aan de Stationsstraat is verkocht aan een projectontwikkelaar. ,,In november trekken we de deur dicht”, zegt Han de Bra. 

Op 18 december moeten Han en Ank de Bra het pand officieel verlaten. ,,We zijn bezig met de laatste stuiptrekkingen. Het dansinstituut van Roosendaal is niet meer”. 

Geen opvolging

,,Overal komt een eind aan zie je wel. Het is jammer, maar het is niet anders”, aldus Han de Bra. Zijn vader Ad de Bra begon in 1936 al met het geven van danslessen in de gemeente Roosendaal. ,,Maar nu is er geen opvolging dus dan houdt het op. Wij hebben het 47 jaar gedaan en dan is het ook wel een keer mooie geweest”.  

Quote

Het dansinsti­tuut van Roosendaal is niet meer

Han de Bra

Uitgedanst 

,,Ik ben heel even uitgedanst. Ik heb geen idee wat er met het pand gaat gebeuren. Voor ons zit het erop. Zaterdag 30 november is ons laatste danscafé. Zondag 1 december is iedereen welkom om uit te huilen of nog even binnen te kijken. Daarna gaat de deur op slot”. Op de locatie waar nu de dansschool staat worden naar alle waarschijnlijkheid appartementen gebouwd. 

De Bra weet niet wat hij van het afscheid moet verwachten. ,,Ik denk dat het een grote puinhoop wordt. Iedereen zegt te komen. Wie weet wordt het wel heel erg druk, ik weet het nog niet”. 

Appartementen 

Op de locatie van de dansschool komen zes luxe appartementen. ,,Eerst het pand slopen en daarna beginnen we in mei 2020 met de bouw ", zegt Peter Jacobs van Jawel Bouw. ,,Drie boven en drie onder. Eigen tuin en parkeerplaats en 110 vierkante meter dus het is wel in het wat hogere segment".