Volledig scherm
© Peter van Trijen / Pix4Profs

Dansend in actie voor mishandelde vrouwen

ROOSENDAAL - Ruim 120 meisjes en jonge vrouwen vroegen vrijdagmiddag op het Tongerloplein met een dans aandacht voor geweld tegen vrouwen. De dans werd in het kader van de dit weekend gehouden wereldwijde actie 'One Billion Rising' gefilmd en wordt op Valentijnsdag online uitgezonden.

,,Dat gebeurt in 200 landen'', legde organisator Nishant Bhola van World of Dance uit. ,,Wereldwijd vragen 1 miljard mensen gelijktijdig aandacht voor misbruikte vrouwen.'' De vriendinnen Elise de Bont (10) en Isa Prins (11) hadden via de Hip Hop Factory over de actie gehoord: ,,Geweldig toch dat we op deze manier aandacht kunnen helpen vragen voor dit probleem. Omdat we graag dansen hebben we ons meteen ingeschreven.''

Elise en Isa vertelden dat ze slechts één repetitie hadden gehad om de dans in te studeren. Desondanks waren Elise en Isa totaal niet zenuwachtig: ,,Omdat het gefilmd wordt, zijn we natuurlijk wel een beetje gespannen. We zijn echter gewend om op een podium te dansen en gaat het vooral om het goede doel.'' De uitvoering verliep echter smetteloos en oogstte bij het toegestroomde publiek veel waardering!