Dagenlange achtervolging door Italiaanse recherche leidt tot heroïnevangst en twee aanhoudingen in Roosendaal

VideoGENUA/ROOSENDAAL - Een tip van de Italiaanse recherche heeft op 2 november in Roosendaal tot een heroïnevangst en twee aanhoudingen geleid. Na een dagenlange achtervolging van een vrachtwagen tipten de Italianen hun Nederlandse collega's over het drugstransport. Een arrestatieteam heeft twee mannen aangehouden in een loods. 

De informatie over het drugstransport kwam binnen bij de Italiaanse recherche via een officier van justitie in Genua. Op een boot vanuit Iran zou 270 kilo heroïne verstopt zitten in een partij bouwmaterialen. Die boot zou in de haven van Genua aanmeren en gelost worden. 

Vrachtpapieren

Het rechercheteam onderzocht de boot bij aankomst en vond inderdaad de heroïne. De drugs werden in beslag genomen, op enkele kilo's na die in de lading achterbleven. De recherche volgde deze lading, die volgens de vrachtpapieren richting Nederland zou gaan. Om het transport te kunnen volgen, kregen de Italianen een Europees onderzoeksbevel, dat hun de bevoegdheid gaf landsgrenzen te overschrijden voor het onderzoek naar de aflevering van de heroïne. 

De tocht ging dwars door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België in de richting van Nederland en duurde drie dagen. Voordat Nederland werd bereikt, namen de Italiaanse rechercheurs contact op met de Nederlandse autoriteiten. Een Nederlandse rechercheteam en een arrestatieteam volgden vervolgens de vrachtwagen tot aan de loods op een bedrijventerrein in Roosendaal. 

Chauffeur

Nadat de vrachtwagen de loods was binnengereden en was begonnen met het lossen van de lading, viel het arrestatieteam binnen. Er waren twee personen in de loods die werden aangehouden, de chauffeur en een 48-jarige man uit Roosendaal. 

De chauffeur bleek van niets te weten en is kort na zijn verhoor in vrijheid gesteld. De verdachte Roosendaler zit nog vast. De partij heroïne werd gevonden in de lading.

Volledig scherm
De twee mannen zijn meteen aangehouden door de Nederlandse politie. © Politie