Volledig scherm
Cartoon over kerncentrale Doel © Eric Elich

D66: eigen rol voor Rucphen inzake Doel

RUCPHEN - D66 vindt dat Rucphen zich meer moeten laten horen in de discussie over de kerncentrale in het Belgische Doel. 

De gemeente wijst te veel naar de samenwerking in de Veiligheidsregio en doet te weinig om de eigen inwoners te informeren, vindt raadslid Heidi Vos. Ook zou er samen met de andere regiogemeenten meer druk uitgeoefend moeten worden.

Aanleiding voor een reeks vragen over Doel zijn de vele incidenten in de vier Belgische kerncentrales van Doel. ,,We krijgen wel jodiumpillen maar niet de juiste informatie’’, verwijst ze naar de meest recente problemen met de centrales.

Goede informatie

Gebrekkige communicatie levert een gevaar op voor de volksgezondheid, stelt zij. D66 wil weten of het college die opvatting deelt. ,,Ik hoor ook graag hoe de burgemeester van Rucphen daar in staat.’’ Juist bij de gemeente ligt de taak om de eigen inwoners goede informatie te verstrekken

D66 wil dat de West-Brabantse gemeente samen optrekken. Vos constateert dat dat op het moment niet het geval is. De partij vraagt ook steun voor het standpunt dat de beoogde sluitingsdatum van 2025 gehandhaafd moet blijven. D66 wil graag schriftelijk antwoord op de vragen zien.