Corrie Konings verrast
bewoners Heidestede

St. WILLEBRORD - De festiviteiten rond de onthulling van Heidestede, de nieuwe naam voor zorg- en verpleeghuis De Kim en De Vlegter, heeft woensdagmiddag voor de bewoners van het complex een verrassende wending gekregen. Na het officiële gedeelte stond daar ineens Corrie Konings op het podium. 

De komst van de Willebrordse zangeres die op haar negentiende uit St. Willebrord vertrok maar nog regelmatig haar geboortedorp bezoekt, was tot het laatste moment geheim gehouden. De tegenwoordig in Tilburg wonende zangeres trakteerde de bewoners en hun familieleden op nostaligische hits zoals 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen' en 'Huilen is voor jou te laat'. 

De halfbroer van Corrie Konings en bedenker van de bekende Vogeltjesdans, de Spaanse danser Çonnie Fernando, was speciaal voor deze gelegenheid uit Spanje overgekomen. Zijn vader heeft in De Kim/De Vlegter gewoond en is daar anderhalf jaar geleden overleden.

De Stichting Groenhuysen vindt de nieuwe naam Heidestede passender voor de zorg die wordt verleend in het in 2014 gerenoveerde complex. Heide verwijst naar vroeger toen het gebied aan de Dorpsstraat nog heidegrond was en de Stede is een verwijzing naar de samenhang tussen De Kim en De Vlegter.