Een drive in-coronatest in Oss. In Oud Gastel moet je straks binnen vijftien minuten weten of je een corona-besmetting hebt of gehad hebt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drive in-coronatest in Oss. In Oud Gastel moet je straks binnen vijftien minuten weten of je een corona-besmetting hebt of gehad hebt. © ROBIN UTRECHT

Corona gehad of niet? ‘Drive in-prikpost’ geeft duidelijkheid, maar artsen zijn kritisch

OUD GASTEL/FIJNAART - Vanuit je auto bloed laten prikken en binnen vijftien minuten weten of je corona hebt of hebt gehad? Dat kan vanaf volgende week in Oud Gastel. 

 1. Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toevertrouwd

  Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toever­trouwd

  SPRUNDEL – Ze zijn er nog; mensen die zichzelf compleet wegcijferen om het eigen dorp zo goed mogelijk uit te dragen. In Sprundel is dat Jac van Trijp. Het dorp hangt van evenementen aan elkaar en er is maar weinig waar Van Trijp niet zijn schouders onder zet. Hij speelt daarbij graag de rol van rangeerder: als iets goed op de rails is gezet, mag de Sprundelaar het graag overdragen aan een volgende groep organisatoren. Op de koffie thuis in het voormalig Rabobank-kantoor in de Fatimastraat komt meteen het Sprundels Wonder, een machtig caramelgebakje, op tafel.
 2. In de rij voor mobiele prikpost: ‘Ik wil weten of het misschien toch corona was’
  PREMIUM

  In de rij voor mobiele prikpost: ‘Ik wil weten of het misschien toch corona was’

  OSS - Loes van Wanrooij kan bijna alle symptomen van corona afvinken. Toch knaagt bij haar die ene vraag: heb ik het virus gehad? Om antwoord te krijgen, draait de Geffense haar auto deze donderdag op het parkeerterrein voor Pivot Park, de farmaceutische campus in Oss. Daar staat de drive-trough-prikpost van Innatoss Laboraties, klaar voor een bloedtest die de 38-jarige Loes uitsluitsel moet geven.