Volledig scherm
Op deze kades kan het publiek plaatsnemen voor het Zwaaigatconcert door IQ Aarmoeinieke. Ponton, met een apart podium daarboven, komt aan de overzijde op de schuine kant. © Foto Google Maps

Concert op het water in Roosendaals Zwaaigat door IQ Aarmoeinieke

ROOSENDAAL - Een grote wens van het Roosendaalse orkest IQ Aarmoeinieke komt zaterdag 8 september uit.  Een muzikale avond op een groot ponton in het water van het Zwaaigat.

Alle Roosendalers kunnen het concert zien vanaf de kade, maar ook vanuit een boot(je) op het water. ,,Vooral veel bootjes rond het ponton lijkt ons fantastisch,"vertelt Koen Schoenmakers, woordvoerder van Aarmoeinieke. ,,Bootjes in alle soorten en maten zijn van harte welkom. Alleen niet met masten, want die kunnen het Zwaaigat niet bereiken."

Het ponton komt tegen de schuine kant van het Zwaaigat te liggen. Een tweede podium aan de kant komt twee meter boven het ponton te liggen op de kade. Dat podium wordt gebruikt voor gasten die nog bekend worden gemaakt. Een speciale trap wordt aangelegd om van de kant op het podium te komen.

Volledig scherm
IQ Aarmoeinieke bij de ondertekening van overeenkomst met de Stichting Roosendaal 750 jaar met voorzitter Cor Verbogt. © Foto IQ Aarmoeinieke

IQ Aarmoeinieke heeft een overeenkomst met de Stichting Roosendaal 750 jaar getekend. ,,Het Zwaaigatconcert past prima bij het idee van de Stichting dat de viering van Roosendalers door Roosendalers moet gebeuren. Het is een leuk en gezellig evenement, we zijn niet allemaal topmuzikanten maar de muziek is ondersteunend voor een fijne avond voor iedereen. Alle bezoekers ontvangen een vlag om de artiesten van de oevers toe te zwaaien en boekje om mee te zingen."

,,We zijn blij met de ondersteuning van de Stichting, want er zijn natuurlijk geen stroom of toiletten bij het Zwaaigat. Alles zal er naar toe moeten worden gebracht. Vandaar dat we het concert ook vlak na de kermis houden, zodat we gebruik kunnen maken van de stroomvoorziening en misschien de toiletten die er voor de kermis waren,"legt Schoenmakers uit.

IQ Zwaaigatconcert zaterdag 8 september om 20.00 uur in Zwaaigat van de Vliet, naast Kellebeek College.

Volledig scherm
Beeld vanaf plek waar ponton komt voor het Zwaaigatconcert door IQ Aarmoeinieke. Ponton met apart podium daarboven komt op deze schuine kant. © Foto Google Maps