Volledig scherm

Comité Stop de Hobbyjacht haalt in West-Brabant 1200 handtekeningen op

ROOSENDAAL - In de strijd tegen de hobbyjacht haalden actievoerders alleen al in West-Brabant zo’n twaalfhonderd handtekeningen op. Ruim voldoende om de provincie Brabant met dit burgerinitiatief te verplichten volgend jaar een debat te houden over het verbieden van de hobbyjacht.

Het comité Stop de Hobbyjacht wil dat ook in het jachtseizoen niet meer geschoten wordt op houtduiven, fazanten, hazen, wilde konijnen en wilde eenden. Vanaf 2016 mogen provincies hierover zelfstandig besluiten. Wat statenlid Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren betreft, geldt vanaf volgend jaar een verbod.

Hij sprak afgelopen zaterdag tijdens een actie bij het Rozeven in Roosendaal voor zo’n vijftien sympathisanten. „Wij, maar ook andere politieke partijen in Brabant, vinden dat deze dieren die geen kwaad aanrichten en ze met rust moeten worden laten. Daarom steunen wij de actie Van vogelvrij naar kogelvrij.” Om een onderwerp op de politieke kaart van de provincie te krijgen, zijn minimaal duizend persoonlijke steunbetuigingen vereist. In heel Brabant zijn al ruim tweeduizend handtekeningen ingezameld.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement