Volledig scherm
© ANP

Comité Rucphen Vliegroute Vrij krijgt bijval uit politiek

Vliegroute Vrij krijgt bijvalRUCPHEN - Het actiecomité 'Rucphen Vliegroute Vrij' dat onder meer pleit voor een onafhankelijk onderzoek naar de aanvliegroutes boven Rucphen, krijgt steun van D66. De fractie wil dat wethouder Laura Matthijssen zich in de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Seppe hard maakt voor een onderzoek waaruit moet blijken dat woonwijken worden gemeden.

De wethouder wil daar tot nu toe niets van weten omdat de gemeente nauwelijks krijgt over geluidsoverlast die vliegtuigen zouden veroorzaken, maar een op dit moment lopende actie van het comité 'Rucphen Vliegroute Vrij', is een nieuwe kapstok om het onderzoek wel te doen. Er zijn 340 steunbetuigingen binnen en de actie loopt nog even door.

Directeur Charles Jacobs van Breda International Airport is daar niet van onder de indruk. "Ik heb al eerder gezegd dat er in de flyer van het actiecomité zoveel dingen staan die niet kloppen dat alleen al daardoor die actie voor mij geen waarde heeft. Het aantal genoemde vliegbewegingen klopt niet, vliegtuigen komen niet over de bebouwde zone en zo kan ik nog wel even doorgaan", zegt hij.