De opbrengst van ColSensation was in 2019 weer hoog.
Volledig scherm
De opbrengst van ColSensation was in 2019 weer hoog. © Jack Magielse

ColSensation 2020 gaat voorlopig nog gewoon door

ROOSENDAAL - ColSensation, waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding, gaat op 18 september vooralsnog door.

Eerder deze maand werd de Roparun afgelast vanwege het coronavirus. En afgelopen dinsdag de Alpe d'HuZes. Het West-Brabantse goededoelenevenement ColSensation, waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen, hoopt nog wel op een editie in 2020.

,,Het is nog ver weg. We bekijken momenteel alle scenario's, Voor nu is alles erop gericht om het evenement door te laten gaan. Begin juni nemen we definitief een besluit daarover", zegt Guyot van Meer van de ColSensation.

Quote

Begin juni nemen we definitief een besluit

Guyot van Meer, ColSensation

Andere evenementen

De vijftiende editie van Alpe d'HuZes werd verplaatst naar 3 juni 2021. Het evenement zou plaatsvinden op donderdag 4 juni, maar door het coronavirus vindt de organisatie het niet veilig en verantwoord om het evenement door te laten gaan.

Ook de Roparun gaat niet door. De estafetteloop, van Parijs naar Rotterdam en van Bremen naar Rotterdam, zou van 30 mei tot en met 1 juni plaatsvinden. Ook zou er een halve Roparun vanuit Almelo naar Rotterdam zijn.

Met ColSensation zamelt Stichting Team Doelbewust geld in voor de kankerbestrijding. Sinds 2012 beklimmen ColSensationdeelnemers jaarlijks de Mont Ventoux.