Volledig scherm
De tuin van Mariadal is een oase van rust.

College Roosendaal onder vuur over Stadskantoor en Mariadal

ROOSENDAAL - Het Roosendaalse college van B en W heeft richting de gemeenteraad 'niet adequaat' gecommuniceerd over het besluit om het Stadskantoor letterlijk overeind te houden als onderdak voor het gemeentelijk apparaat.

PvdA-raadslid Paul Klaver herinnerde het college donderdagavond aan de bewogen discussies uit 2012 toen het Utrechtse onderzoeksbureau Necker van Naem een vernietigend oordeel velde over de informatievoorziening richting de gemeenteraad over plan Stadsoevers. Toen is afgesproken dat de raad en college elkaar stap voor stap vasthouden in grote dossiers.

In de voortgang van de binnenstadsplannen is het college daarin tekort geschoten, zo lieten de meeste fracties donderdagavond weten. Alleen de VVD was dik tevreden over de wijze waarop het college onlangs via een 'raadsmededeling' kenbaar maakte dat het niet is gelukt om samen met de provincie een financieel haalbaar plan te maken over het openleggen van het kloostercomplex Mariadal richting de binnenstad. Daardoor vervalt volgens het college de noodzaak om het Stadskantoor te slopen.

Oppositie, maar ook coalitiefracties CDA en Roosendaalse Lijst hebben behoefte aan concrete informatie op grond waarvan het college zijn besluit heeft genomen. Burgemeester Jacques Niederer zei de raad toe dat er in november een volwaardig raadsdebat gaat plaatsvinden.

De discussie van donderdagavond begon met een interpellatieverzoek van D66 aan het adres van VVD-wethouder Cees Lok. Maar al gauw bleek dat de raad veel meer wil dan alleen wat korte antwoorden van één wethouder.

Volledig scherm
Het stadskantoor aan het Stadserf in Roosendaal © Archieffoto Edmund Messcherschmidt/het fotoburo