Volledig scherm
20171031 - Bosschenhoofd - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - Charles Jacobs (in heli) is de gaande en Jan Voeten de komende man op vliegveld Seppe. Directiewissel. © Tonny Presser © 2017

Cirkel is rond voor Jan Voeten van Seppe Air Service

BOSSCHENHOOFD - De sleutels van het havenkantoor, een verrekijker en voor scheidend directeur Charles Jacobs het oude reclamebord van de 'rijkserkende' vliegschool Seppe Air Service. 

Vrijdagmiddag werd uitgeleide gedaan van de 71-jarige directeur/havenmeester. Hij draagt zijn taken over aan Jan Voeten (64). ,,Maar om de indruk weg te nemen dat hier alleen maar mensen op leeftijd aan het roer staan, stel ik u ook graag Monique Beks voor'', aldus Stef Have, eigenaar van Breda International Airport en het aangrenzende vliegveld.

Beks wordt adjunct-directeur en -havenmeester. De Roosendaalse is pas 25 jaar en werkt sinds anderhalf jaar op het West-Brabantse vliegveld. Tot dusverre is ze vooral aanspreekpunt van het snelgroeiend aantal evenementen op het terrein. Bij het afscheid keek Jacobs dankbaar terug op de tien jaar dat hij op kalme maar weldoordachte wijze leiding mocht geven aan het geprivatiseerde vliegveld. 

Voor opvolger Jan Voeten is de cirkel rond. Hij werd immers 64 jaar geleden geboren onder de rook van het vliegveld. ,,Op mijn zeventiende toog ik met 100 gulden naar vliegclub Seppe om lid te worden.'' 

Volledig scherm
Het bord voor Charles Jacobs © Wim van den Broek

Voeten doorliep alle stadia: weekend havenmeester, vliegbrevet, voorzitter Vliegschool Seppe, paravlieger, oprichter en eerste voorzitter Vliegend Museum. En nu - op z'n 64e - baas van het vliegveld.

Op de gecombineerde receptie in Hangar 01 kwamen zo'n honderd mensen uit de West-Brabantse vliegwereld het drietal de hand schudden.

Volledig scherm
Jan Voeten en Charles Jacobs bij afscheidsreceptie © Wim van den Broek
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement