Chelsey Heijnen in Wall of Fame van Johan Cruyff College in Roosendaal
Volledig scherm
Chelsey Heijnen in Wall of Fame van Johan Cruyff College in Roosendaal © Johan Cruyff College in Roosendaal

Chelsey Heijnen krijgt plek in Wall of Fame van Johan Cruyff College in Roosendaal

ROOSENDAAL -  Chelsey Heijnen is dinsdag gehuldigd voor haar prestaties in de bokswereld met een plaats in de Wall of Fame  op het Johan Cruyff College in Roosendaal.

Heijnen begon op het rugbyveld. Ze kreeg een aantal jaren geleden het advies om door middel van boksen haar voetenwerk te verbeteren. Dat advies pakte zo goed uit dat ze bleef boksen.

Met succes want in maart sleepte Heijnen een bronzen medaille in de wacht op het EK onder de 22 jaar in Rusland. Chelsey was in 2017 al Europees kampioen bij de jeugd in de klasse tot 64 kilogram. 

Ze kreeg daarmee een ereplaatsje in de Wall of Fame bij de entree van haar eigen school. Op deze bijzondere muur kregen eerder al topsporters een plaatsje, zoals Anna Pobokova, Thalita de Jong en Stan Godrie. Om deze plaats te bemachtigen moet er niet alleen een topprestatie in de sport worden geleverd, maar dienen ook de schoolresultaten goed te zijn. 

Heijnen krijgt officieel haar mbo-diploma in juli en begint dan met de deeltijd hbo-opleiding ALO (Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding). Ze blijft dan ook haar bokscarrière combineren met haar studie.