Volledig scherm
Caroline Heeren van Sweet Caroline Cars in St. Willebrord op een foto begin dit jaar. Het bestemmingsplan laat volgens de gemeente Rucphen geen autohandel toe in de Nachtegaalstraat. © Florence Imandt

Caroline Cars wil van boete af

ST. WILLEBRORD - Het ziet ernaar uit dat autobedrijf Sweet Caroline Cars uit St. Willebrord niet onder de gemeentelijke boete uitkomt, die het kreeg vanwege het niet tijdig verhuizen naar elders.

Het bedrijf vroeg dinsdag tijdens een hoorzitting om coulance omdat intussen een nieuw pand is aangekocht in de Bremstraat, maar de gemeente  Rucphen houdt vooralsnog voet bij stuk. 

,,We weten dat we in deze kwestie juridisch niet zo sterk staan,  de gemeente wil ons nou eenmaal weghebben uit de Nachtegaalstraat”, zei de partner van eigenaresse Caroline Heeren, die namens het bedrijf optrad. ,,Maar als zij deze dwangsom moet betalen, tjonge, dan wordt het zwaar. Ze heeft flink moeten investeren in het nieuwe pand en de verbouwing en via crowdfunding is dat gelukkig net gelukt.”

Na de zomer ‘echt weg’ uit de Nachtegaalstraat

De dwangsom loopt in de vele duizenden euro's zei hij. ,,Wij vragen u de dwangsom niet te innen. Ik verwacht dat de aankoop van het nieuwe pand volgende week definitief is en dan is de overtreding voorbij. Wij vragen u daarmee rekening te houden. Na de zomer zijn we echt weg uit de Nachtegaalstraat.”

Quote

De overtre­ding moest al op 1 februari 2019 voorbij zijn en er is nog steeds handels­voor­raad

Ambtenaar afdeling vergunningen, Gemeente Rucphen

De gemeentelijk woordvoerster zwichtte niet. ,,De overtreding moest al op 1 februari 2019 voorbij zijn. We hebben diverse controles gehouden en er is nog steeds handelsvoorraad aanwezig. Daarmee is de opgelegde dwangsom verbeurd. Het uitgangspunt van de gemeente Rucphen is dat geïnd moet worden.”

Verkoop gebeurt op straat

De verkoop van auto’s gebeurt nu grotendeels op straat en niet meer op het voor- en achterterrein van Sweet Caroline Cars, zo antwoordde de bedrijfswoordvoerder op vragen van de hoorcommissie. 

Het college van B en W wacht het oordeel van de hoorcommissie af en neemt dan een besluit. 

Het Willebrordse koppel van Caroline Cars benadrukt dat het strijdbaar blijft en zeker het hoofd niet in de schoot legt. ,,Als klanten denken dat we de moed opgeven, dat is zeer zeker niet het geval. We gaan zeker door.”

Volledig scherm
De autohandel vertrekt uit de Nachtegaalstraat en gaat naar de Bremstraat, ook in St. Willebrord. © caroline heeren