Volledig scherm
Carnavalsmotto Roosendaal in 2020: Draai 't mar om Foto André Verstijlen © Foto André Verstijlen

Carnavalsmotto's Roosendaal, regio Roosendaal en Halderberge voor 2020

ROOSENDAAL - Met de afsluiting van het Carnaval gaat de blik gelijk naar volgend jaar. In de regio Roosendaal en Halderberge zijn een aantal motto’s voor 2020 bekendgemaakt.

Het hele feest draait om de leut in Tullepetaonestad , het motto voor 2020 is: Draai ’t mar om.  Volgens de stichting Carnaval, draait elke Tullepetaon om de Oogeid heen. Als de Oogeid de stadssleutel uitgereikt krijgt van de nieuwe Roosendaalse burgemeester zijn de rollen omgedraaid. 

Het nieuwe motto heeft zelfs betrekking op het jaartal, dat is om te draaien en dan staat er nog hetzelfde.

In 2020 zal in Nispen het geld rollen, de lades zullen op en neer gaan en misschien dat er zelfs een station van de NS komt, want het motto is dan ’t Mot Schuive

In Heerle zal het leutig volk in 2020 de ogen niet op de weg gericht houden, want veel mensen gaan de lucht in kijken. Het motto Ut staot in de Sterre zou best wel eens tot botsingen kunnen leiden. 

Moerstraten wordt kansrijk in de toekomst. Het motto wordt daar We waogen ut erop en of dat nu een gokje wagen wordt of dat er nieuwe wagens door het dorp gaan rijden. De tijd zal het leren.

Wouw

Met het nieuwe motto D’r zit schot in wordt het in Wouw misschien wel gevaarlijk in 2020. Er zou best wel eens geschoten kunnen worden in het dorp. Maar misschien worden er wel schotten gebouwd om vreemd volk buiten de deur gehouden. 

In Wouwse Plantage is in 2020 het motto Grept oew kaans. Uniek was dat iedereen mee mocht kiezen uit drie motto’s. Dinsdagavond kon er vanaf 21.11 uur gestemd worden en net voor twaalf uur ‘s nachts waren de stemmen geteld en kon in dorpshuis De Spil het motto bekend worden gemaakt.

,,Deze leuze vormt de basis van de volgende optocht, die op zaterdag 15 februari 2020 door de straten van Wouwse Plantage trekt,” geeft prins Erik aan.

Halderberge

De vijf Halderbergse carnavalsstichtingen hebben voor 2020 hun motto’s bekend gemaakt: Stampersgat Un Poppekast, Hoeven Meej Jil Oew Hart, Bosschenhoofd JinenalLeut, Oudenbosch We Zien Dubbel en Oud Gastel Ut Blienkt Aon Alle Kaante.

Volledig scherm
Wagen van bc de begienurs in de carnavalsoptocht van tullepetaonenstad. Foto peter van trijen / pix4profs © pix4profs/petervantrijen