Konsert vor de Moriaon.
Volledig scherm
Konsert vor de Moriaon. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Carnavalsmotto Roosendaal in 2021: Wa d’n optreje

ROOSENDAAL - Wa d’n optreje. Het nieuwe carnavalsmotto voor 2021 laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Voorzitter Cor Verbogt van Stichting Carnaval Roosendaal maakte het kersverse motto rond middernacht bekend tijdens de sluiting van het Roosendaalse carnaval.

Volgens Verbogt is carnaval een spel. ,,Eén groot optreje.” Hij sprak ook even over de nieuwe nar. ,,Ons narreke Dorimi, die een pracht eerste optreje vertoond heeft.”

Meerdere betekenissen

,,Tullepetaonse artiesten kunnen op elk vlak hier hun ei kwijt. Ze worden met dit motto volgend jaar wellicht uitgenodigd om als straatmuzikanten te gaan optreje of dat we een stukske straattoneel gaan zien.”

Ieder jaar wordt het carnavalsfeest in Tullepetaonestad gevierd op basis van een specifiek motto voor dat jaar. Traditioneel bestaat het motto uit 11 letters. Het motto is de inspiratie bron voor het feest, de kleding van de Tullepetaonen, deelnemers aan de optocht, het liedje en natuurlijk het veldteken.

Quote

Tullepeta­on­se artiesten kunnen op elk vlak hier hun ei kwijt

Cor Verbogt, Voorzitter SCR

,,Dit motto kan ook in minder goede zin gebruikt worden. Dus als het niks was. Cynisch. Je kunt er twee kanten mee op. Een motto met veel zeggingskracht, afhankelijk van de intonatie waarmee gezegd wordt, geweldig goed of nie!”