Volledig scherm
Frank Valckx heropent cafe d'Ouwe schuur, links naast hem zijn vrouw Eline, in de nieuwe zaak. Foto: Tonny Presser/Pix4Profs -

Café d'Ouwe Schuur is opgeknapt tot een bistro in Wouwse Plantage

d'ouwe schuur wouwse plantageWOUWSE PLANTAGE - Café d'Ouwe Schuur in Wouwse Plantage wordt volgende week geopend als bistro in bijbehorende Franse sfeer. Daar is na het faillissement van het café acht maanden aan verbouwd.

,,We hebben 140 kuub puin weggereden'', geeft de nieuwe eigenaar Frank Valckx aan. Hij kocht de zaak van de vorige eigenaar Landgoed Wouwse Plantage, terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat Valckx het pand zou huren.

,,Mijn verbouwingsplannen gingen zo ver, dat het logischer was dat ik het zou kopen. Nu dat zo ver is, zijn we er ook gaan wonen.'' Valckx heeft iedere vierkante meter van het pand onder handen genomen, tot in de nok. De tussenliggende verdiepingsvloer is verwijderd waardoor de oude houten spanten en balken in beeld zijn gekomen als versterking van de sfeer brengen die Valckx zoekt. Met patisserie voor wie een koffiestop maakt en Frans stokbrood bij de lunch.

,,We liggen aan een fietsroute, het is ongekend hoeveel er op een dag voorbijkomen. Ook voor deze doelgroep leggen we binnenkort een terras aan voor het pand en ook een aan de achterkant. Om daar te komen moet de klant wel door de bistro lopen, want we willen hem graag laten zien wat we te bieden hebben.''

Voor de avond is er een uitgebreide kaart waarbij gerechten bereidingen worden op een Josper, een houtskooloven. ,,Een techniek uit Spanje. Het product schroeit snel dicht waardoor alle sappen binnen blijven, door het houtskool krijgen vlees en vis die typische rooksmaak van de barbecue'', legt Valckx uit.