Volledig scherm
© ANP (archief)

BZW wil weten hoe het zit met onderzoek A58

ROOSENDAAL - De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) wil opheldering van de Regio West-Brabant (RWB) over de vorig jaar beloofde inventarisatie van verkeersknelpunten op de A58, westelijk van Breda.Aanleiding is het artikel, zaterdag in BN DeStem, over de bereikbaarheid van het nieuw te bouwen moeder- en kindcentrum bij het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Verloskundigen maken zich grote zorgen dat vrouwen uit de regio Roosendaal die met spoed naar het nieuwe centrum gebracht moeten worden om te bevallen, overdag het risico lopen dat zij vast komen te zitten in de verkeersdrukte van de A58 en de A17. Deze snelwegen slibben op piekmomenten helemaal dicht.

BZW-woordvoerder René Mens zegt dat de werkgeversvereniging in het najaar van 2012 afspraken maakte met de samenwerkende gemeenten binnen de Regio West-Brabant dat de verkeersproblemen op de A58 snel in kaart gebracht zouden worden. Die afspraken werden bekrachtigd in de bestuurscommissie mobiliteit van de RWB.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement